Cum se face videochat: ghid complet pentru începătoare

Dacă ai ajuns pe această pagină, probabil te numeri și tu printre persoanele care se întreabă cum se face videochat-ul, ce faci mai exact ca model de videochat și cum este să activezi în această industrie în constantă creștere. În linii foarte mari, videochat-ul este un domeniu bazat pe comunicare, în general cu persoane de sex opus din alte țări.

Desigur, la fel ca orice alt domeniu, și industria videochat-ului are particularități care variază de la studio la studio, dar și de la model la model, în funcție de nevoi, dorințe și personalitatea fiecăreia. Prin urmare, dacă vrei să afli cum începi să faci videochat, dar și ce trebuie să faci ca model atunci când colaborezi cu un studio profesionist, ai ajuns exact în locul potrivit!

Videochat

Ce faci la videochat și cum funcționează acesta?

Majoritatea persoanelor care visează la câștiguri mari și la independență financiară se întreabă, măcar o dată, cum este să faci videochat și dacă ar fi și ele potrivite pentru un job în acest domeniu. Nu multe dintre ele au, însă, curajul și determinarea necesare pentru a afla și răspunsurile la aceste întrebări. 

Probabil că, dacă ai ajuns până aici, te numeri printre persoanele care sunt interesate să experimenteze cu această industrie, însă ai încă destul de multe nelămuriri în legătură cu acest subiect. Practic, videochat-ul este un domeniu în care comunicarea primează, aceasta reprezentând, de altfel, și factorul care influențează cel mai mult câștigurile modelelor.

Desigur, activitatea ta ca model de videochat va depinde, în primul rând, de tipul de videochat pe care vei alege să îl practici – adult sau non-adult.

Cum se face videochat imagine 1
Cum se face videochat imagine 3

La categoria non-adult, sunt necesare cunoștințe destul de bune de limba engleză, căci veniturile tale vor depinde în mod direct de cât de bine reușești să captezi membrii cu care interactionezi în conversație. Aici, nuditatea și erotismul sunt excluse, iar talentul tău de orator este lăsat să se bucure de luminile reflectoarelor în totalitate.

Dacă vrei să faci videochat adult, în schimb, trebuie să știi că, în acest segment, imaginea este cea care primează, iar aici sunt permise inclusiv show-urile erotice. Bineînțeles, totul depinde de cât îți dorești tu să faci și să arăți, iar activitatea ta se va centra, în cea mai mare parte, pe confortul tău.

Cu alte cuvinte, nimeni nu te va obliga să faci lucruri pe care nu îți dorești să le faci sau care îți provoacă disconfort, iar interacțiunile cu membrii pot fi stopate în orice punct îți dorești.

Cum se face videochat imagine 5
Cum se face videochat imagine 7
studio de videochat

De ce ai nevoie pentru a face videochat?

Modelele care fac videochat de acasă au nevoie să investească din timp util în aparatura necesară pentru a putea performa la calitatea așteptată. Acest lucru înseamnă, practic, investiții destul de mari într-un computer performant, un microfon calitativ, dar și o cameră web de calitate superioară. Dacă vei alege să colaborezi cu un studio, însă, toată această aparatură, plus multe altele (set-up-ul și decorul, asistența tehnică) îți vor fi asigurate fără niciun fel de cost suplimentar.

De asemenea, pentru că imaginea se numără printre cele mai importante aspecte în activitatea unui model de videochat, este important să investești periodic în look-ul tău, de la produse de make-up calitative și până la îngrijirea părului. La Super Models Agency, toate serviciile de înfrumusețare îți stau oricând la dispoziție, profesioniștii noștri fiind complet pregătiți să te mențină întotdeauna în cea mai bună formă a ta.

Videochat

Cum să te pregătești pentru a face videochat

Una dintre cele mai des întâlnite preconcepții despre videochat este, probabil, faptul că este un job ușor, pe care oricine îl poate practica.

Acest lucru nu este complet adevărat, însă, majoritatea modelelor care ajung să facă performanțe în domeniu trecând printr-un proces riguros de training de la profesioniști pentru a căpăta toate aptitudinile necesare pentru venituri cât mai mari.

În primul rând, sunt foarte importante cunoștințele de limba engleză, având în vedere faptul că vei interacționa cu persoane din alte țări și culturi.

De asemenea, pentru că veniturile tale vor depinde în mod direct de cât de mult reușești să captezi atenția membrilor, vei avea nevoie și de aptitudini bune de comunicare, pentru a menține membrii în privat pentru cât mai mult timp posibil.

Cum se face videochat imagine 9
Cum se face videochat imagine 11

Nu în ultimul rând, pentru a putea face performanță în acest domeniu, vei avea nevoie, cu siguranță, de multă perseverență și încredere în forțele proprii.

Un model de top este un model care intră cu capul sus în orice încăpere, care nu se teme de părerile și preconcepțiile celorlalți și care este întotdeauna pregătită să își depășească limitele.

Din fericire, toate aptitudinile menționate anterior, de la limba engleză și până la cele sociale, pot fi ușor construite în cadrul sesiunilor de training pe care Super Models Agency le oferă tuturor modelelor începătoare.

Din punct de vedere „logistic”, nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri pentru a putea începe să îți construiești cariera în domeniu. Ai nevoie doar de un contract încheiat cu studioul pe care l-ai ales pentru colaborare.

Cum să alegi agenția potrivită de videochat

După cum ai aflat deja, videochat-ul este un domeniu aflat în constantă creștere, iar la fel de rapid crește și numărul agențiilor care apar pe piață. Prin urmare, cu atâtea opțiuni la dispoziție, cum o poți alege pe cea potrivită pentru nevoile și dorințele tale?

În primul rând, este recomandat să alegi o agenție de videochat care să îți poată explica clar și transparent cum se face videochat-ul, ce trebuie să faci la videochat, dar și cum poți să începi să practici acest job pentru venituri cât mai mari chiar din primele luni de activitate. De asemenea, un studio serios și de încredere nu te va lăsa niciodată să începi să activezi ca model fără un training atent și fără să îți ofere câteva sfaturi care să te ajute pe parcurs.

Aspectele care îți sunt puse la dispoziție de către studio sunt și ele foarte importante în cântărirea alegerii tale. De la aparatură profesională, camere private și decoruri premium, totul ar trebui să îți stea la dispoziție atunci când alegi să colaborezi cu un studio, fără să fie nevoie de niciun fel de investiție din partea ta.

Nu în ultimul rând, este recomandat să iei în considerare și beneficiile extra pe care agenția ți le poate oferi. De la servicii de înfrumusețare gratuite, excursii și vacanțe cu echipa și până la mentori dedicați doar ție, toate pot avea o influență majoră în ceea ce privește performanța ta ca viitor model.

Cum se face videochat imagine 13
Cum se face videochat imagine 15

Cum e să faci videochat? Beneficiile în a face videochat

Dacă te întrebi de ce să faci videochat și cum este să fii model de videochat, vei afla răspunsurile chiar din rândurile ce urmează. În primul rând, faptul că videochat-ul este unul dintre cele mai bine plătite domenii nu mai este un secret pentru nimeni. Ca model la un studio profesionist și dacă ești dispusă să înveți cum să faci videochat pentru venituri maxime, poți ajunge la câștiguri la care probabil nici n-ai fi îndrăznit să visezi încă din primele luni de activitate.

De asemenea, chiar dacă și în acest domeniu este nevoie de un program cât de cât stabil pentru a-ți maximiza potențialul de câștig, ai o libertate mult mai mare din acest punct de vedere comparativ cu alte domenii. Dacă, spre exemplu, ai treabă de dimineață și vrei să lucrezi într-o anumită zi pe tura de seară, poți face acest lucru fără nici cea mai mică problemă și fără niciun fel de complicații birocratice.

Să nu uităm, însă, și de beneficiile pe care le poți avea de pe urma unui astfel de job, exterioare segmentului financiar. Ca model de videochat la Super Models Agency, spre exemplu, vei avea întotdeauna la dispoziție o echipă de profesioniști în make-up, nail art și hair styling, dar și servicii de solar, astfel încât să strălucești la adevărata ta valoare în fiecare zi. De asemenea, după doar câteva luni de activitate în acest domeniu, vei putea observa și o îmbunătățire semnificativă a încrederii în tine, dar și a aptitudinilor tale de comunicare, de empatie și chiar de flirt.

Cine poate deveni model de videochat

Dacă te-ai întrebat până acum „cum să fac videochat” ori „cum pot face videochat”, probabil că te-ai și gândit, de multe ori, dacă aspectul tău fizic se ridică la standardele unui job într-un astfel de domeniu. Avem o veste bună pentru tine: da, se ridică, oricum ai arăta!

Frumusețea este relativă și stă întotdeauna doar în ochiul privitorului. Din acest motiv, orice siluetă, orice înălțime, orice conformație și orice trăsătură este potrivită pentru videochat, mult mai importantă fiind personalitatea modelului. Desigur, nici imaginea nu poate fi neglijată, dar aici nu ne referim la felul în care arăți, ci la felul în care te prezinți.

Cu alte cuvinte, orice model, indiferent de fizic, poate face performanță în videochat atât timp cât are un aspect îngrijit și, desigur, o personalitate comunicativă și un zâmbet larg și frumos pe buze!

Cum se face videochat imagine 17
Cum se face videochat imagine 19

Ce trebuie să faci ca model de videochat

Ce faci în videochat și cum poți face videochat? Ei bine, cea mai importantă este comunicarea, mai ales dacă ne referim la segmentul non-adult. Multă, multă comunicare!

Ca model de videochat non-adult, va fi nevoie să porți discuții prin intermediul camerei web cu membrii înscriși pe site-urile de profil, care îți vor fi puse la dispoziție de către agenție. De la cultură generală și small-talk specifice primelor întâlniri, până la subiecte mai filozofice și mai profunde, un model de videochat non-adult trebuie să știe să se muleze pe personalitatea fiecărui membri cu care interacționează și să întrețină conversație. Aici, nuditatea nu este permisă.

În segmentul adult, tuturor acestor lucruri le pot fi adăugate și flirtul, nuditatea și show-urile erotice. Cu toate acestea, doar tu ești cea care va decide până unde vor merge acestea și când se vor opri. Aici, cel mai mult contează abilitățile de flirt și seducție, dar și feminitatea și gestica.

tips and tricks

Sfaturi de la modelele de videochat experimentate pentru începătoarele în domeniu

Întrebările „cum faci videochat”, „cum începi să faci videochat” sau „de ce să faci videochat” nu își pot găsi răspunsuri mai potrivite decât, bineînțeles, prin intermediul modelelor care au trecut deja printr-un astfel de job și au acumulat experiență. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pe care modelele Super Models Agency le-au pregătit pentru tine:

Fii perseverentă și ai încredere în propriile forțe.
Nu te lăsa descurajată și influențată de gura lumii și de preconcepțiile celor din jur.
Nu te gândi tot timpul doar la câștiguri - bucură-te de experiențele acumulate!
Învață să îndrepți întotdeauna discuția în avantajul tău.
Folosește-te de toate atuurile pe care ți le-a oferit universul pentru a deveni model de top!
Cum se face videochat imagine 21
Cum se face videochat imagine 23

Cum poți deveni un Super Model?

Vrei să fii și tu un Super Model? Iată ce trebuie să știi: dacă ai între 18 și 40 de ani, știi limba engleză la nivel conversațional și ai un aspect fizic îngrijit, ești perfectă pentru asta. Te așteptăm în echipa noastră!